Kínai lampionfesztivál péntektől a Fővárosi Állatkertben

Programok  |   2016. április 07.  |     1644

Sárkányok Éjszakái címmel kínai lampionfesztivált rendez a Fővárosi Állat- és Növénykert, amelynek keretében esténként több száz, állatokat és növényeket formázó, világító kínai lampionnal várják a látogatókat április 8. és május 22. között.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Péntektől negyvenöt estén keresztül láthatja a közönség azokat a kínai lampionművészek által készített, állatokat és növényeket formázó, festett, világító alkotásokat, amelyeket eddig Európában csak belga és holland állatkertekben és botanikuskertekben mutattak be – mondta el Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője az MTI-nek.

A bejáratnál egy csaknem tízméteres, klasszikus kínai sárkánylampion fogadja a látogatókat, de a mitológia alakokon kívül például óriáspandát, orrszarvút, varacskos disznót, majmot, sőt ízeltlábúakat mintázó figurákat is láthat majd a közönség a kínai naptárhoz kapcsolódó alakok mellett. Ezek némelyike – az oroszlánhoz, az őzhöz vagy a kecskéhez hasonlóan – szinte megegyezik az eredeti állat méretével – fűzte hozzá.

A belülről megvilágított műalkotásokból összeállított kompozíciókat az állatkert sétaútjai mentén lehet megtekinteni. Hanga Zoltán elmondta azt is, hogy a Budapesti Állatkertben hagyomány, hogy a távoli tájak állat- és növényvilága mellett az adott tájegység kultúráját, életformáját is bemutatják a közönségnek. A Sárkányok Éjszakái sorozattal a Budapesti Tavaszi Fesztiválon megjelenő Kína-tematikához kapcsolódik a kert.

A fesztivál ideje alatt napközben a szokásos nyitvatartási idővel várja a vendégeket az állatkert, majd 19 órától ismét kinyit és 22 óráig lesz látogatható a lampionfesztivál keretében. Ilyenkor csak a szabadtéren lévő állatok lesznek láthatók.

Forrás: MTI
Fotó: zoobudapest.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop