Elindult a Nemzeti Parkok Hete 2016 programsorozat

Programok  |   2016. május 25.  |     1082

Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot, a rendezvény nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecen és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ad otthont – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel kedden.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A tájékoztatás szerint az eseményt kedden, az Európai Nemzeti Parkok Napján, a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett ökoturisztikai, természetvédelmi szakmai konferencia indította. Rácz András, a környezetügyért felelős helyettes államtitkár a közlemény szerint a konferencián elmondta:

Magyarország kiemelt természeti adottságokkal rendelkezik, a természetközeli állapotban megmaradt területei az ország egyharmadát teszik ki, 170 természetvédelmi területe, 39 tájvédelmi körzete és 10 nemzeti parkja van.

Hozzátette: a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat a tavaly 15 ezer látogatót vonzott. Fontosnak nevezte, hogy a nagyközönség megismerje a hazai ökoturisztikai programokat, nemzeti parkokat, és az ott zajló elkötelezett munkát.

A konferencián meghirdették “Az év ökoturisztikai létesítménye 2016” pályázatot, amit a tárca környezetügyért felelős helyettes államtitkársága és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen írt ki. Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója elmondta: a pályázaton az ökoturisztikai létesítmények, és működtetőik mérettetnek meg, kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján. A cím elnyerésére ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői pályázhatnak ökoturisztikai látogatóközpont és tanösvény kategóriákban. A címet elnyerő létesítményeket a kommunikációját kiemelten kezelik, a pályázat beadásának határideje június 30. – ismertette.

Kovács Zita, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság vezetője arról tájékoztatott, hogy a rendezvény keretében május 28. és június 05. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecenben a Békás-tó zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Hortobágy házhoz jön! – pusztai kínáló- elnevezésű kulturális és gasztronómiai programsorozathoz és IX. Nemzetközi Fazekas Fesztiválhoz.

Forrás: MTI
Fotó: hnp.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop