Éjszakai szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban

Programok  |   2016. augusztus 31.  |     1379

Eljött az ősz, ami a Budakeszi Vadaspark életében a hagyományok szerint annyit jelent, hogy szeptemberben és októberben minden pénteken módosul a nyitva tartás ideje: a sötétedés után tartandó Éjszakai Kalandtúrákon ilyenkor tettre kész látogatók ismerkedhetnek az éjjeli életmódot folytató állatok ritkán látott viselkedésével és az éjszakai erdő neszeivel.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A látogatók az idei ősz folyamán is megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során szakvezetők kíséretében nyerhetnek exkluzív bepillantást a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. Ez azért különösen izgalmas, mert a vadasparkban lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek. Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még borzongatóbbá.

061

Bárki részt vehet a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetésein, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál a lenti időpontok egyikére. A leendő látogató hátizsákjában feltétlenül legyen valamilyen világító eszköz (elem- és/vagy fejlámpa), de a forró teával töltött termosz, a melegebb öltözék és a bátor hozzáállás se maradjon otthon.

Időpontok:

 

  • 2016. szeptember 2, 9, 16, 23, 30.
    Gyülekező a főbejáratnál: 20:00-kor
  • 2016. október 7, 14, 21, 28.
    Gyülekező a főbejáratnál: 19:00-kor

A program körülbelül 2 órás, a meghirdetett napokon maximum 2 x 50 fős csoport indul. Jelentkezni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet, az üzenet tárgya „Éjszakai túra” legyen! A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat.

Az Éjszakai Kalandtúrára a felnőtt jegy: 1.350,- Ft, a gyerek jegy: 700,- Ft
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop