Az állatoké a főszerep a Skanzenben az ünnepi hétvégén

Programok  |   2016. augusztus 18.  |     2383

A paraszti gazdaságok állatai állnak a középpontban a szentendrei Skanzen ünnepi hétvégéjén – tájékoztatta az MTI-t a szabadtéri néprajzi múzeum sajtóreferense. Arnóti Edit elmondta, hogy szombaton és vasárnap a paraszti gazdaság jószágaival, a hozzájuk kapcsolódó munkákkal, ismeretekkel, valamint bemutatókkal, játékos feladatokkal és állatos mesékkel találkozhatnak a látogatók.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A vendégeket túraútvonal vezeti végig a paraszti udvar állatainak felfedezésében, aminek során a gyerekek megtapasztalhatják, milyen összeszedni a tojásokat a tyúkok alól, hogyan lesz a tejszínből vaj, a birka gyapjából nemez, de várja őket tejes-vajas fejtörő, malacpuzzle, szekérszerelés, almozás, gyapjúmosás és sok más érdekesség is.

Az állati bemutatók keretében magyar kutyafajtákkal – kuvasszal, vizslával, pumival, erdélyi kopóval – találkozhatnak a látogatók, sőt sétáltathatják is őket, de megismerkedhetnek egy kutyaiskola házi feladataival is. Az érdeklődők a régi idők üzenetküldését is kipróbálhatják postagalambok segítségével, és megismerhetik a különböző galambfajtákat is.

A magyar lófajták bemutatóján hucul, lipicai, nóniusz és más legendás lófajták vonulnak fel, az egész nap közlekedő lovas kocsi mellett pedig a múzeum szelíd szamara által húzott csacsikordéra is felülhetnek a gyerekek. Arnóti Edit emlékeztetett rá, hogy a Skanzen tanyáján a paraszti udvar számos háziállata megtalálható, így kacsák, nyulak, juhok, szürke marha és mangalica is.

A kézműves foglalkozásokon fonalból készült pulit, fonott ostort, faragott pásztorbotot, állatos fülbevalót, csutkacsacsit is készíthetnek az érdeklődők, a gyerekek állatos meséket hallgathatnak a meseszobában, a legkisebbeket pedig zenés ölbéli játékok várják. Szombaton bábelőadás, vasárnap gyerekkoncert is szórakoztatja majd a Skanzenbe kilátogatókat.

Forrás: MTI
Fotó: maikupon.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop