A Föld napja – Különleges túra a Novohrad-Nógrád Geoparkban

Programok  |   2016. április 20.  |     1102

Naplemente- és éjszakai túra indul a Novohrad-Nógrád Geoparkban a Medves-fennsíkra pénteken; a résztvevők baglyokkal, szalonkákkal és denevérekkel is találkozhatnak a Föld napja programján. – tájékoztatta az MTI-t .

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Molnár Katalin, a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. ügyvezető elnöke kedden az MTI-nek elmondta, hogy a túrák Salgótarján salgóbányai városrészéből, a Geocsodák Házától indulnak 19 órakor. A túra résztvevői megcsodálhatják a salgói vár mögött lenyugvó napot, majd a hold fényénél másfél órás séta következik a fennsíkon, ahol sok érdekességet hallhatnak majd a tájról, a geoparkról és az éjszaka aktív élőlényekről.

A Novohrad-Nógrád Geopark 64 magyarországi és 28 szlovákiai települést fog össze a világ első, országhatárokon átívelő geoparkjaként. Célja, hogy a földtudományi értékek bemutatására építve, bemutatva a régészeti, néprajzi, kulturális és történelmi értékek kínálatát, a térség gazdasági felemelkedését szolgáló, környezetbarát turizmusra nyújtson lehetőséget. A szlovák-magyar geopark tagja az Európai és a Globális Geoparkok Hálózatának is.

Forrás: MTI
Fotó: lassikujala.1g.fi
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop