A díjugratás mellett díjlovaglás is lesz a 28. Mesterek Tornáján

Programok  |   2016. március 30.  |     358

Péntektől vasárnapig 28. alkalommal kerül sor a Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató versenyre, melyen hosszú idő után díjlovaglást is rendeznek a kaposvári Pannon Lovas Akadémián.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A hagyományos tavaszi esemény programjában 15 versenyszám és több látványos betétműsor szerepel, az összdíjazás pedig ötmillió forint lesz.

A kiírás szerint a viadalra a hazai versenyzők közül a tavalyi ranglista alapján a legjobbak nevezhetnek. A díjugrató szakágban három körben, körönként legfeljebb 50 lóval zajlanak majd a küzdelmek. A kiskör küzdelmeit 120, a középkörét 130, a nagykörét pedig 140 centis akadályokon rendezik meg. Pénteken az elődöntőket, szombaton a középdöntőket, vasárnap pedig a döntőket tartják meg, a program a tervek szerint minden nap 8.00 órakor kezdődik. Az arany kör döntőjére, a Turi József emlékversenyre vasárnap 14 órától kerül sor.

A szombat esti gálaműsor keretében újra megtartják az elmúlt évek egyik legizgalmasabb betétfutamát, az autós-díjugrató kombinált versenyszámot, a Ride and Drive Show-t. A díjlovaglás évtizedes kihagyás után került vissza a Mesterek Tornája műsorába. A szakág legjobb magyar párosai az Intermediaire I., az Intermediaire Kűr, valamint a Nagydíj és Nagydíj Kűr versenyszámokban mérhetik össze egymással a tudásukat.

A rendezvényre a belépés ebben az évben is ingyenes.

Forrás: MTI
Fotó: horse.races.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop