Párzás helyett csak az evés érdekli az elhízott jaguárt

0
180 megtekintés

Salman kölcsönbe érkezett az állatkertbe egy éve, ám a 12 esztendős hím nem mutatott érdeklődést Kalpana, a neki szánt nőstény iránt. A gondozók azt mondják, hogy semmi sem nyűgözi le az állatot, csak a hatalmas húsfalatok. Bár a nőstény érdeklődőnek tűnt, Salman naphosszat csak hever egy sarokban és nem tesz semmit.

Az állatkert elmondta, hogy Salman naponta 6 kg húst kapott, bár egy idő után szigorú diétára fogták a falánk jaguárt. Sajnos még az sem segített, mikor egy nagyobb kifutót kapott, a mozgásra így sem sikerült őt rávenni. A gondozók elmondták, hogy az állat súly alapvetően nem befolyásolná a párzáshoz való kedvét, arra gyanakodnak, hogy az áthelyezés okozta stressz miatt alakult ki nála ez a fajta passzivitás.

A jaguárok az Amerikai Egyesült Államok délnyugati részétől kezdve Mexikón, valamint Dél-Amerika legnagyobb részén keresztül egészen Argentína északi részéig tart, ezért elmondható, hogy hatalmas az előfordulási területük. Ennek ellenére számuk drasztikusan csökken, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) mérsékelten fenyegetett fajként tartja számon ezt a ragadozót.

Forrás: origo.hu, bbc.com
Fotó: pages.ramapo.edu