Összeszámolják Washington macskáit

0
127 megtekintés
Kép: cats.org.uk
Swing Szerelem Szulák
A Washingtonban élő macskák számát akarja megállapítani egy nagyszabású, három évig tartó felmérés, amely kedden kezdődött meg az amerikai fővárosban.

A felmérés során egyúttal olyan módszereket akarnak kidolgozni, amelyek segítségével országszerte számon lehet tartani a macskapopulációt.

A több intézmény és szervezet által kezdeményezett washingtoni macskaszámlálásban mások mellett a Smithsonian Természetvédelmi Intézet és a Human Society is részt vesz. A 690 ezer lakosú főváros macskáinak megszámlálásához kamerás csapdákat, háztartásokban végzet felmérést és egyéb technikákat használnak.

A macskaszámlálás támogatói szerint a vállalkozás azért is hasznos, mivel jobban fel lehet majd mérni az állatmenhelyek forrásigényeit, és a kóbor macskák is kezelhetőbbé válhatnak.

Kép: catsatthestudios.com

A számlálás a tervek szerint 2021 júniusára fejeződik be. Egy 2013-ban publikált kutatás szerint a madarakra és kisebb emlősökre a legnagyobb veszélyt a macskák, főleg a vadon élők jelentik.

Az amerikai állatorvosok szövetségének 2012-es adatai szerint minden harmadik amerikai háztartásból csaknem egyben van legalább egy macska, országszerte több mint 74 millió cica él.

A tanulmány megállapította, hogy a házimacska a száz legkártékonyabb nem őshonos invazív faj közé sorolható a világon.

Forrás: MTI