Összesen 300 fekete medvét lőttek ki Floridában

0
264 megtekintés
american black bear
Swing Szerelem Szulák

Eredetileg hét napig tartott volna a vadászidény, de mivel már a második napon elérték a vadászok a kitűzött kvótát, máris véget ért a 2015-ös medvevadászat – közölte a vadvédelmi bizottság (FWC).

Több mint 3700 vadász kapott engedélyt arra, hogy fegyverrel vagy íjjal és nyíllal fekete medvét lőjön.A szabályok szerint minden vadász csak egy állatot lőhet ki, amely nem nyomhat kevesebbet 45 kilogrammnál. Ezzel a szabályozással a fiatal állatokat kívánták védeni. A Florida államban élő feketemedvék számát háromezerre becsülik

A kormány a vadászengedélyekkel 376 900 dolláros (106 millió forintos) bevételre tett szert. A pénzt arra fordítják, hogy biztosítsák a medvék által lakott területek tisztántartását és a szemét elszállítását, és ezzel elkerüljék az emberek és az állatok nem kívánt találkozását.

“Ez a vadászat teljesen felesleges” – adott hangot nemtetszésének Kate MacFall, a Humane Society floridai állatvédelmi szervezet vezetője.

Véleménye szerint kutatások bizonyítják, hogy az erdőben élő medvék vadászata nem oldja meg az emberek környezetében élő medvékkel kapcsolatos problémákat. A kormány azonban “nem hallgat a floridai polgárok többségére, akik ellenzik a medvék vadászatát”.

Forrás: MTI, origo.hu
Fotó: huffingtonpost.ca