Óriáspanda született egy belgiumi állatkertben

0
422 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A rózsaszín, vak és még szőrtelen bébi alig 171 grammal született, felnőttkorában súlya elérheti a 150 kilogrammot is. Hao Hao vemhességét alig két héttel a születés előtt jelentették be. Tim Bouts, a Brüsszeltől 50 kilométerre fekvő park zoológiai igazgatója szerint az anya és a kölyök jól van,

“bár még mindig kockázatokkal teli időszakot élnek át”.

Az állatkertben 2014 óta él a két óriáspanda a kínai hatóságok engedélyével: 15 évre kapták őket “kölcsön”. Hao Hao mesterséges megtermékenyítésében kínai szakértők működtek közre.

Belgium Spanyolország és Ausztria után a harmadik európai ország, melyben az elmúlt húsz évben mesterséges megtermékenyítéssel segítettek világra óriáspandát. Legutóbb három éve, Madridban született panda. A bécsi állatkertben három panda is világra jött: 2007-ben Fu Long, 2010-ben Fu Hu és 2013-ban Fu Pao. Kétévesen mindhárom panda Kínába került.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) 2014-es kutatása szerint 1864 panda él vadon, mintegy kétszer annyi, mint a hetvenes évek végén, és 17 százalékkal több, mint az elmúlt évtizedben. Mintegy 300 panda él állatkertekben.

Forrás: MTI, origo.hu
Fotó: AFP/Benoit Bouchez