Óriáspanda ikrek jöttek világra Berlinben

0
224 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Ikreknek adott életet a berlini állatkert Meng Meng nevű nőstény óriáspandája. 

Az ikerpár első tagja szombat este született 147 napos vemhesség után. A testvére egy órával később jött világra. „Meng Meng és bocsai jól viselték a szülést, jelenleg is egészségesek” – írta a közleményben Andreas Knieriem. „Egész Berlint lázba hozta a pandabocsok érkezése, magam is gratuláltam Knieriemnek és csapatának” – idézte az állatkert Michael Müller polgármestert.

Erste Untersuchung Panda-Zwillinge

Erst wenige Stunden alt, aber schon eifrig unterwegs: Die flinken Panda-Zwillinge machten es den Tierärzten bei der ersten Untersuchung nicht leicht. Nachdem die Nabelschnur versorgt und die Verdauung angeregt wurde, steht aber fest: Beide machen einen rundum munteren Eindruck! ❤??❤

Közzétette: Zoo Berlin – 2019. szeptember 3., kedd

Meng Menget, a hatéves nőstényt mesterségesen termékenyítették meg áprilisban, hogy növeljék a fogamzás esélyét a rövid termékeny időszak alatt. Az ikrek apja a nyolcéves Csiao Csing, mindkét állatot 2017-ben adta kölcsön Kína a berlini állatkertnek (Zoologischer Garten Berlin), amely több mint 9 millió eurót (2,9 milliárd forint) költött egy minden igényt kielégítő pandaház építésére.

Forrás: 24.hu