Önkéntes Nap a Budakeszi Vadasparkban

0
190 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Idén ősszel sem maradhat el a Budakeszi Vadaspark nagy népszerűségnek örvendő Önkéntes Napja, ami ezúttal október 20-ára, szombatra esik. A közösségi eseményre olyan lelkes önkéntesek jelentkezését várják, akik szívükön viselik a vadaspark sorsát és szívesen működnek közre az „őszi rendrakásban”, a téli időszakra való felkészülésben. Az önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe egy aznapra szóló vadasparki belépőt kapnak!  

A szorgos csipetcsapat rengeteg hasznos munkát végezhet el ilyenkor és segítheti a Budakeszi Vadaspark munkatársait a télre való felkészülésben: a nyáron jó szolgálatot nyújtó árnyalók leszerelésével, a tetemes lehullott lomb összegereblyézésével, amelyből például kitűnő vaddisznóalom válik, a fafelületek lekezelésével, felkészülten vághat neki a vadaspark a télnek. Nem csak a gondozók, de a bentlakó állatok is felkészülnek a hidegebb hónapokra, akadnak, akik testükön, míg mások, a kifutók rejtett szegleteiben halmoznak fel „készleteket”.
Természetesen a segítségért cserébe a jutalom sem marad el: a jelentkezők speciális karszalagot kapnak, ami egész napos ki- és bejárást biztosít a Budakeszi Vadasparkba, és a programokon történő részvételre is feljogosít. Az Önkéntes Nap 9:00-kor kezdődik, majd a munka végeztével, 13:00 körül a dolgos csapatot ínycsiklandó szendvics és forró tea várja.
A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy munkavégzésre alkalmas ruházatban érkezzen. Szerszámot csak 14 éven felülieknek tudnak biztosítani, az értékek és csomagok megőrzését sajnos nem tudják vállalni.
Jelentkezéseket a Budakeszi Vadaspark csak korlátozott számban tud fogadni! Regisztrálni a meszaros.orsolya@bkvp.hu címen lehet október 18.-án 16:00 óráig.
Az Önkéntes Nap részletes programja:
10.00 – Mosómedve látványetetés
13.00 – Sakál látványetetés
15.00 – Kisragadozó látványetetés