Olvasói levél érkezett: “Út a bizalom felé”

0
2 717 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egy kedves kutyás lánytól érkezett az alábbi írás. Mindenkit arra buzdítunk, hogy ha van kedve, ossza meg velünk gondolatait.

„Kutya nélkül lehet élni, de minek?”- mi, kutyások, ezt valljuk. Felelősséggel jár a kutyatartás? Igen. Nehezebb megoldani a nyaralást? El kell vinni őket sétálni rossz időben is? Igen. A kutya azonban százszorosan meghálálja a törődést, és egy életre hű társ lesz.

Különösen azok a kutyák, akik megtapasztalták, milyen az élet egy gazdi szeretete, törődése nélkül, milyen az, ha nincs hova hazamenniük. Első kutyámmal szinte együtt nőttünk föl. Zárkózott, félénk gyerekből kezdtem egyre nyitottabbá válni az ő segítségével. Rengeteg időt töltöttünk együtt, mindenhová vittem magammal. Az ő halála után úgy gondoltam, nem szeretnék kötődni több állathoz, mert annyira fáj az elvesztése.

Azonban pár év elteltével egyre inkább úgy éreztem, hogy kutya nélkül nem teljes az életem. Ahelyett, hogy vennék egy fajtiszta kölyköt, mindenképp segíteni szerettem volna egy kutyusnak. Ezért az Illatos út mellett döntöttem. Kinéztem a honlapjukon egy kutyát és hamarosan elhoztam őt. Eleinte minden nap rettegett, hogy nem megyek haza érte. Sok türelemre volt szükség, de szépen lassan, a hónapok során rájött, hogy én nem fogom őt elhagyni, és bennem megbízhat. Sok közös kalandunk volt. Voltak nehézségek is. Mindezek ellenére életem egyik legjobb döntése volt, hogy magamhoz vettem őt. Ő lett a legjobb barátom.

Nagyon sokat tanultam tőle. Megtanultam, milyen értékelni az adott pillanatot. A kutyák apró dolgoknak is tudnak örülni. Már az is boldogsággal tölti el őket, ha elmehetnek sétálni vagy játszani. Sőt, a legnagyobb örömöt az jelenti számukra, ha ott van a gazdi, akit ők annyira szeretnek. Jó érzés úgy hazamenni egy fárasztó nap után, hogy látjuk az önfeledt boldogságot a szemében. Ha szeretnél egy hűséges barátot magad mellé, aki úgy fog szeretni, ahogy vagy, és aki soha nem hagy cserben, ments meg egy kutyát! És miután hazavitted, gondoskodj róla, hogy boldog élete legyen melletted, hiszen megérdemli!

Hidd el, ő is állandóan mosolyt fog csalni az arcodra és mindent elkövet majd, hogy boldognak lásson.