Ők a világ legdrágább állatai

0
3 545 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az emberek többsége imádja a háziállatait és a legjobbat szeretné nekik. Mindenből a legjobbat. A legjobb ételt, legjobb ágyat, legjobb állatorvost, legjobb vitamint…stb. Ez azonban nem kevés pénzbe kerül. Azonban ha valaki egzotikus házikedvencet szeretne otthonra még jobban bele kell nyúlnia a pénztárcájába. A világ legdrágább állatait hoztuk ma el nektek.

Jácintkék arara

A világ legnagyobb repülő papagája, népszerű házi kedvenc a gazdagok körében, és mivel szigorúan védett, nem is igazán okoz sok fejtörést kitalálni, hogy mi kerül rajta 11.000 dollárba. Mindenesetre gyönyörű madár a magassága elérheti az 1 métert, nagyon értelmes és hamar meg is szelídül.

Csimpánz

A csimpánz is egy drága kedvencként szerepel a therichest listáján, de ahogy írják is a csimpánz tartása jó ötletnek tűnhet, de valójában nem Charlyról a család barátjáról van szó, hanem egy intelligens és agresszív állatról, ami sokkal inkább való az afrikai őserdőkbe, mint a családi otthonokba. Mindemellett 65.000 dollárért, már hozzá lehet jutni egy csimpánzhoz.

Fehér oroszlánkölyök

Egy ritka genetikai rendellenességnek köszönhetjük a fehér oroszlánokat, amiket 140.000 dollárért már haza is vihetünk magunkkal, hogy szeretetben felneveljük az egész család legnagyobb örömére (már akit meghagy közülük) – tekintve, hogy az oroszlánkölyökből bizony nagyon hamar felnőtt oroszlán válik.

Bengáli macska

A bengáli macska kedvelt cikk az egzotikus állatok piacán, nagyjából 3.000 dollárért lehet hozzájutni. A cica az ázsiai leopárd és a közönséges fekete házi macska 5 generációnyi keresztezése – aminek eredménye a leopárd külseje és a házi macska mérete és természete.

Japán makákó

A japán makákó 3500 dollárba kerül, és nagyjából 30 évig él. Ezalatt az idő alatt folyamatos figyelmet igényel, tekintve, hogy nem valami könnyen háziasítható – 30 évig pelenkát cserélgetni pedig hosszú idő! Mindemellett sokan választanak kedvencnek ilyen állatkát.

Sárga királypiton

A sárga királypiton ritka kedvenc, ára 7500 dollár körül mozog. Fogságban 30 évig is elélhet, hossza 1,5 méter körül alakul. Elég passzív jószág, de legalább nem kell sétáltatni, és a cipőket sem rágja meg.

Kapucinus majom

A kapucinus szerzetesekről elnevezett majmok ára igencsak borsos – eléri a 10.000 dollárt is. Ennek nagyrészt a hollywoodi szereplések az okai, a Jóbarátok sorozatban és az Ace Ventura filmekben szereplő majmok nagyon felkapottá tették ezeket a kedves állatokat, amiknek az életkora meghaladhatja az 50 évet is!

Teve

A tevét az ember már több mint 5 ezer éve háziasította, de mostanság ott ahol nem mezőgazdasági céllal tartják újabban házi kedvencként is szerepel, 10.000 dollárért + postaköltség már a miénk is lehet a régóta áhított dromedár.

Pálmakakadu

A pálmakakadu szintén szigorúan védett, emiatt az ára eléri a 16.000 dollárt. A magas ár mellett pedig meg kell jegyezni, hogy nehezen viseli a fogságot, tenyésztésének esélye elég csekély.

Szavanna macska

A szervál és a házi macska keresztezése népszerű kedvenc, 2012 óta indulhat macskaversenyeken is, egy baj van vele: hogy 22.000 dollárba kerül.