Öcsi visszatért- újra látható rénszarvas a Pécsi Állatkertben!

0
331 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Néhány napja egy régi ismerőssel találkozhatnak látogatóink a Pécsi Állatkertben sétálva: Öcsi, a rénszarvas visszaköltözött korábbi kifutójába, ahol láthatóan igen jól érzi magát. 

A Pécsi Állatkert közel 60 éves történelme során korábban még sohasem került bemutatásra rénszarvas az intézmény gyűjteményében. Az első példány, az Öcsi névre keresztelt, 8 éves, kifejlett bika 2018. június 14.-én érkezett meg hozzánk a Nyíregyházi Állatparkból. Öcsi kihelyezésben költözött Pécsre, ami azt jelenti, hogy továbbra is a társintézmény tulajdonában marad. Újdonsült rénszarvasunk rövid időn belül megbarátkozott pécsi kifutójával, láthatóan jól érezte magát, hamar a látogatók és a gondozók kedvencévé vált. Egy csereprogram keretein belül két hónap elteltével Öcsi átmenetileg visszaköltözött Nyíregyházára, hogy teljesítse férfiúi kötelességeit és vérvonalának fenntartását még hosszú időkre biztosítsa.

Öcsi, a pécsiek kedvence, a párzási időszak végeztével visszaköltözhetett  és ismét elfoglalta régi birodalmát állatkertben. Bár egyelőre egyedül lakik a kifutóban, ez egyáltalán nincs rá rossz hatással, hiszen a párzási időszakot leszámítva a kifejlett rénszarvasbikák gyakran magányosan élnek. Minden esetre az  állatkert hosszú távú tervei között szerepel, hogy szeretnének társat vagy társakat hozni népszerű lakóhoz. Öcsire addig is nagy feladatok várnak: közeledik Mikulásnap, amikor Ő is szerepet fog kapni.

Forrás: pécszoo