Nyaralni indult, végül inkább állatokat mentett ez a házaspár

0
766 megtekintés
kutya, kutyák
Swing Szerelem Szulák
Amikor Diana és Jeff Hall útnak indult a vakációjukra még nem sejtették, hogy láblógatás és a tengerpatron való koktélozás helyett 34 életet fognak megmenteni.

A minnesotai házaspár Mexikóba tervezte a nyaralást, ám mikor megpillantották a tengerparton élő kóbor állatokat, rögtön felborították terveiket azért, hogy segítsenek. Egy séta során lettek figyelmesek az egy csapatba verődött gazdátlan kutyákra és macskákra, akik egy falkában tengették napjaikat a strandon. Valamennyi állat lefogyva és rossz állapotban várta, hogy valaki a segítségükre siessen. Több kutya és macska orvosi ellátásra is szorult.

013

014

016

“Azok, akik ismernek minket tudják, hogy imádjuk az állatokat. Ahogy felfedeztük a kóbor jószágokat, azonnal tenni akartunk valamit. Alig hittünk a szemünknek mikor megláttuk, hogy kutyák és macskák egymás mellett békében élnek. Amikor eledelt vittünk nekik, mindannyian rendkívül türelmesek voltak, nem kapkodtak, megvárták, míg mindenki sorra kerül. Nem sokkal később már annyira megbarátkoztak velünk, hogy a tenyerünkből ettek, még a macskák is! Mindannyian szeretetre méltó állatok, akik megérdemelnének egy igazi otthont,” – mesélte a házaspár.

018

017

Mexikóban hatalmas problémát jelent a kutyák túlszaporodása, a legutóbbi adatok szerint több mint 10 000 kutya él fedél nélkül az országban, és gyakran előfordul, hogy az állatok falkába verődve próbálnak küzdeni a túlélésért. A pár azonnal tudta, hogy segíteni kell ezeken a teremtményeken. Sajnos arra esély sem volt, hogy hazavigyék magukkal az állatokat, de napjában többször is vizet és élelmet vittek nekik. Hiába próbálkoztak, nem találtak olyan menhelyet, ami fogadni tudná az állatokat, hiszen az összes ilyen létesítmény teltházas. Az egyik állatmentő szervezet felajánlotta, hogy elindít egy projektet, aminek keretein belül adományokból próbálnák meg eltartani a kóbor állatokat, amíg örökbe nem fogadják mindannyiukat.

Fotók: lifewithdogs.tv