Nemzetközi Vöröspanda Nap a Debreceni Állatkertben!

0
193 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Minden év szeptember harmadik szombatján tartják a Nemzetközi Vöröspanda Napot, mely során e veszélyeztetett ázsiai fajt ünneplik világszerte. A vöröspanda – más ismert nevein kispanda, vagy vörös macskamedve – élettere rohamos szűkülése miatt szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján. Az idén 60 éves Állatkert munkatársai szeptember 15-én kimondottan a vöröspandákról tartanak szakvezetést 10 és 11 órától, melyek az állatkerti főbejárattól indulnak.

A gyermekeknek kedvezve 13 és 15 óra között a kispanda kifutója előtt ingyenes interaktív feladatok és kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, melyek keretében értékes információkkal gazdagodhatnak és érdekes megfigyeléseket tehetnek az érdeklődők.

Figyelem! Azok a gyerekek, akik macskamedve arcfestéssel, jelmezben vagy álarcban érkeznek az állatkertbe 50% kedvezményt kapnak a jegyárból. A belépőkből az Állatkert kispanda tenyészprogramját – egy hím kispanda érkezését – támogathatják az érdeklődők.

A programokon való részvétel ingyenes!

Forrás: Debreceni Állatkert