Nem lehet örökbefogadni kutyát Debrecenben, mert attól tart az állatmenhely, hogy csak a kijárási tilalom miatt vinnék el az állatokat

0
1 331 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egyetlen kutyát sem adnak egyelőre örökbe az egyik debreceni állatmenhelyről, mert azt tapasztalták az érdeklődők többsége csak azért akar elvinni tőlük kutyát, hogy mentességet kapjon a kijárási tilalom alól. Attól tartanak, hogy az így örökbeadott állatok többsége a járványhelyzet után visszakerül hozzájuk .

A menhely vezetője azt állítja, megállás nélkül csörög a telefonja, de a járványhelyzet végéig nem adnak örökbe senkit. Az elméletet az Állatbarát Alapítvány és több állatvédő szervezet is alátámasztja, és olyan esetről is beszámoltak, amikor emberek bevallottan csak ideiglenes befogadóvá szeretnének válni. Az egyáltalán nem egyértelmű, miért érné meg kutyákat örökbefogadni azoknak, akik csak a kijárási tilalmat szegnék meg: a szabályok szerint az otthonukat így is csak ötszáz méteres körben hagyhatják el, ráadásul 20:00 után teljesen leáll az élet az országban.

HVG