Nem lehet majd a televízióban látni 2018 legmeghatóbb karácsonyi reklámját

0
1 988 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

November elején még nem mutatták be a legtöbb karácsonyi szezonra szánt reklámot, de Angliában már készült egy, amit az internet imád, de a tévében nem lehet majd látni.

Ezt az Iceland szupermarketnek készítették és egy rövid rajzfilmről van szó, ami nagyszerű érzékkel mutatja be az orángutánok helyzetét. Először az állat egy kislány szobájában okoz felfordulást, majd fordul a kocka és az állat meséli el, hogy azért van itt, mert emberek tolakodtak be az erőjébe, ahol a hatalmas gépeikkel mindent elpusztítanak.

A pálmaolaj kitermelés miatt 40 év alatt kétharmadával csökkent a borneói orángutánok száma, amik így a kihalás szélén állnak. A cég küzd a pálmaolaj használat ellen, terveik szerint 2018 végére már egy olyan termék sem lesz a polcaikon, amiben pálmaolaj található. Ennek részeként akarták felhívni a pálmaolaj termelés negatív hatásaira a figyelmet.

Azonban a reklámot tévében nem fogják adni Angliában, mert a testület, aminek minden reklámot engedélyezni kell, mielőtt adásba kerülhetnek,úgy döntött, hogy a reklám túlságosan sok politikai üzenetet tartalmaz, ezért megtiltották, hogy a csatornák leadhassák. Az Iceland így interneten osztotta meg a videót, illetve a tényt, hogy nem kapott engedélyt az igen hatásos filmjük, amit Emma Thompson narrál.

Forrás:Index