Nem keresik tovább a szökött farkast

0
216 megtekintés
Pécs, 2015. november 1. Szökött farkasra figyelmeztetõ felirat a pécsi parkerdõben, Pécs közelében 2015. november 1-jén. Elõzõ nap megszökött a város állatkertjébõl egy farkas, ezért bizonytalan idõre erdõjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdõkben a Mecsekerdõ Zrt. MTI Fotó: Sóki Tamás
Swing Szerelem Szulák

“Csalikat helyeztünk ki az erdőkben, hátha kiderül, merre járhat, de a csalik érintetlenek maradtak” – jegyezte meg. Az igazgató úgy vélte: ha az erdőben nyugalom van, néhány napig van rá esély, hogy a farkas visszajön arra a területre, ahonnan megszökött, s akkor befoghatják.

A farkas szombaton délelőtt tíz óra körül szökött meg a kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. Az állat pénteken két fajtársával együtt érkezett Olaszországból, eddig is állatkertben élt. Miközben a rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai nagy erőkkel vonultak a Mecsek déli oldalára, a városüzemeltetési Biokom Kft. kiüríttette az állatkerttel határos parkerdőt.

A Mecsekerdő Zrt. bizonytalan időre erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben. Az állami erdészeti vállalat honlapján megjelent közlemény szerint a hatóságok által nagy erőkkel keresett állat életveszélyes szituációt teremtett, ezért a cég arra kéri a kirándulókat, ne induljanak el a baranyai megyeszékhelyhez közeli erdőkbe. Az MTI úgy értesült, hogy a farkast szombaton többen is látták a Mecsekben, de befogni nem sikerült.

Szatyor Miklós korábban hangsúlyozta, hogy bár a farkas alapvetően kerüli az embereket, a viselkedése kiszámíthatatlan, ezért senki se közelítsen felé. Ha valaki meglátja az állatot, figyelje meg, merre halad, és tegyen bejelentést a rendőrségen.

Forrás: MTI
MTI Fotó: Sóki Tamás