Nem emelnek vádat az oroszlángyilkos fogorvos ellen

0
221 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A férfi még júliusban, egy vadászaton ölte meg Cecilt, Zimbabwe híres oroszlánját. Az ország nem emel vádat az amerikai fogorvos ellen, ugyanis Palmer hivatalos engedély birtokában vett részt a vadászaton.

“Felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel, majd a legfőbb ügyésszel, és kiderült, hogy Walter Palmer úgy érkezett Zimbabwébe, hogy minden papírja rendben volt” – közölte hétfőn Oppah Muchinguri-Kashiri környezetügyi miniszter.

A férfi ellen nem lehet vádat emelni, sőt, turistaként bármikor meglátogathatja Zimbabwét, vadászatra azonban többé nem kap engedélyt. Az amerikai fogorvos folyamatosan azt hangoztatta, hogy cselekménye legális volt. Hat hétig bujkált és kerülte a nyilvánosságot, szeptember elején azonban ismét visszatért Minneapolis külvárosában lévő rendelőjébe.

Cecilt július elején egy gépkocsival húzott állattetemmel csalogatták ki a Hwangei Nemzeti Park védett területéről, a ragadozót Palmer íjjal lőtte meg, de az oroszlán csak később pusztult el. Az állat kilövése után a zimbabwei hatóságok két zimbabwei férfi ellen vádat emeltek. Theo Bronkhorst helyi vadász, szafariszervező, aki Palmer vezetője volt a vadászaton, a másik férfi annak a területnek a tulajdonosa, ahol az oroszlánt megölték.

Forrás: MTI, origo.hu