Nem csitulnak a kedélyek a szökött farkas kilövésének ügyében

0
174 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Állatvédők és állatbarátok szólaltak fel az igazgató megkérdőjelezhető tette után, Szatyor Miklós lemondását követelik. Az Állatvédő Liga online petíciót indított, amit már majdnem 10 000-en írtak alá. Az állatvédők szerint furcsa, hogy az igazgató előszeretettel pózol állati trófeák társaságában, úgy gondolják, nem alkalmas a Pécsi Állatkert vezetésére.

Szatyor Miklós sajtónyilatkozatában kifejtette, hogy az állat kilövése elkerülhetetlen volt abban a helyzetben, az igazgató nem bánta meg a döntését, szerinte az emberi élet megóvása volt az elsődleges feladata.

“Engem és a kollégákat is mélységesen megrendítettek az események, de adott pillanatban és közel egy nap után visszagondolva is úgy érzem, hogy az egyetlen jó döntést hoztam meg. Egy állat védelme ugyanis csak addig tartható, amíg azzal emberek életét nem veszélyeztetjük. Én az emberi élet védelme mellett döntöttem. Utóbbit választottam, mert a tilalom ellenére is családok túráztak a Mecsek erdeiben, s elevenen éltek még bennem az 1995-ös események, amikor egy szintén kiszökött farkas négy gyermeket és két felnőttet támadott meg, az eset miatt pedig életét veszítette egy idős hölgy is. Nem kockáztathattam, hogy hasonló eset ismét megtörténjen.”

Az Állatmentő Liga azzal érvel, hogy semmilyen bizonyíték, információ nem látott napvilágot arról, hogy a szökött farkas bárkire rátámadt volna, veszélyes lenne. A jelenlegi információk alapján az állat helyzetét bejelentő turisták és járókelők közelről látták, de rájuk sem támadt az állat.

Forrás: 24.hu, pecsma.hu
Fotó: 24.hu