Négyszázezer forintot kell fizetnie a Pécsen megszökött farkas kilövőjének

0
268 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Október 31-én szökött meg egy farkas a felújítás alatt lévő pécsi állatkertből. Az állatot megrázta a villanypásztor, ami felmérgesítette a vadat, ezért kimászott új kifutójából. A Mecsekerdő Zrt. azonnal erdőjárási tilalmat rendelt el, a keresést másnap délelőttig folytatták.

Nem sokkal később kiderült, hogy az állatkert igazgatója éles lőszerrel lelőtte a farkast. Az állat a Tubesnél tűnt fel, turisták értesítették a hatóságokat, akik riasztották az állatkert munkatársait is. Elmondásuk szerint az állat “fenyegetőleg lépett fel” az emberek közelségére, ezért Szatyor Miklós úgy ítélte meg, hogy kilővése lesz a legjobb döntés. Emiatt rengeteg állatvédő támadta a pécsi állatkert igazgatóját, aláírásgyűjtés is indult a lemondatásáért.

A pécsi állatkertből megszökött farkas ügyében a természetkárosítás gyanúja miatt folytatott nyomozást a rendőrök december 21-én szüntették meg Szatyor Miklós állatkertigazgató ellen, mert nem számít bűncselekménynek, de mivel fokozottan védett fajról van szó, a környezetvédelmi főfelügylőség eljárást indított az ügyben.