Nagyon cuki óriáspanda született a Tajpeji Állatkertben

0
125 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Nőstény bocsot hozott a világra a hétvégén a Tajpeji Állatkert óriáspandája, amelynek ez volt a második sikeres vemhessége.

Az anyaállat, Jüan Jüan helyi idő szerint vasárnap koradélután hozta világra kicsinyét, öt órányi vajúdást követően.

Az állatkert szóvivője, Eric Tsao a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pandabocs 186 grammot nyom és jó egészségnek örvend, ugyanakkor egy apró sérülést szenvedett a hátán, valószínűleg akkor, amikor az anyja megpróbálta felvenni, hogy magához ölelje.

A gondozók az anyaállattól levett tejjel etetik a bocsot, mivel a szülést követően Jüan Jüan nem tudta etetni kicsinyét.

Jüan Jüan és párja, Tuan Tuan 2008 decemberében érkeztek Tajpejbe a szárazföldi Kínától kapott diplomáciai ajándékként. A pandapár első utódja, szintén egy nőstény, 2013 júliusában született.

Az állatkert szerint Jüan Jüannál 2015 óta minden évben próbálkoznak a mesterséges megtermékenyítéssel. Az idén februárban végzett beavatkozás sikeres volt, a nősténynél június elején észlelték a vemhesség jeleit.

Az intézmény reményei szerint a pandabocs karácsonyra már elég erős és nagy lesz ahhoz, hogy bemutatkozzon a nagyközönségnek.

Forrás:MTI