Művészi fotókkal segítik mintegy 120 árva kutya örökbefogadását

0
527 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az új gazdik a kutyusokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel ellátva, egészségesen fogadhatják örökbe ötezer forint térítési díj ellenében. A Vigyél Haza Alapítvány erre a napra kiterjeszti születésszabályozási programját és átvállalja az ivartalanítás költségét valamennyi örökbe fogadott kutya után.

028 029

A kiérkezőknek a telep munkatársai és az alapítvány önkéntesei segítenek a választásban. A kutyusokhoz az alapítvány névre szóló bilétát, minőségi nyakörvet és pórázt ad ajándékba. Az örökbefogadó napon az önkéntesek Budapest belterületén kívánságra ingyen hazafuvarozzák az örökbe fogadott kutyákat és új gazdáikat. Az eseményt megelőzően az alapítvány önkéntesei valamennyi kutyát megszépítik, továbbá igényes fotókat készítenek róluk, amelyeket az alapítvány Facebook oldalán lehet megnézni – olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

030 031

Az esemény helyszíne a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepe (Budapest IX. Illatos út 23/a), amely vasárnap 10 és 15 óra között fogja várni az érdeklődőket.

035 036

Csak Budapest területéről évente mintegy háromezer kutya kerül be az Illatos úti telepre, ahol mindössze 94 férőhely áll rendelkezésre. A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt a szolgálat csak akkor tudna több állatot befogadni, ha sikerülne örökbe adni néhányat a gazdára váró kutyusok közül.

032 033 034

A Vigyél Haza Alapítvány hét éve dolgozik az Illatos úti kutyák életkörülményeinek és örökbefogadási esélyeinek javításán. Munkája során több mint 600 állatot segített már új gazdához. Az alapítvány által létrehozott ingyenes kutyakereső alkalmazás (www.w-ebkereso.hu) segítségével bárki megtalálhatja elveszett kutyáját, vagy választhat egyet a gazdira várók közül.

Forrás: MTI
Fotók: Vigyél Haza Alapítvány Facebook