Műlábas párt választott magának Csőrös a műcsőrös gólya

0
2 247 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Csőrös immáron tíz éve lakója a Hortobágyi Madárkórháznak és idén családalapításra adta a fejét. Az intézmény facebook oldalán tette közzé az örömhírt.

Emlékeztek Csőrösre? Épp 10 éve, 2009-óta lakója kórházunknak. Egy baleset következtében vesztette el felső csőrkáváját. Valamibe beleakadhatott, és letört. Többször is kapott már műcsőrt, melyet elfogadott. Evett, ivott, kelepelt vele. A Pusztadoktor Magazin 2009 októberi számában olvashattok róla bővebben: https://madarpark.hu/…/2013/03/pusztadoktor_2009_oktober.pdf Jelenleg is dolgozunk fogtechnikusok bevonásával további rögzítési módokon, hogy még az eddigieknél is tartósabb protézist kaphasson. 


A 10 év alatt megszelídült, hisz eleinte csak kézből tudtuk táplálni. Röpdénkben mára már megtanult vödörből önállóan is enni.
A napokban pedig újabb örömökkel lepett meg minket. A röpde ajtaja fölé egy kevésbé szokványos fészket alakított ki, melyben már 2 tojást is őriz. Természetesen ez a család sem csonka, van apuka is, egy műlábbal élő gólya személyében.