Mintha egy meséből kelt volna életre a rózsaszín delfin

0
568 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Először a Calcasieu folyón látta meg a különleges teremtményr Erik Rue, a Calcasieu Charter Service hajóskapitánya. A férfi elmondta, hogy a nyári időszakban majdnem minden nap feltűnik az állat. Állítása szerint az utóbbi időben a szokásosnál is többször meg lehetett figyelni, vidámnak, és egészségesnek tűnik. Pinky nagyon különleges szokatlan árnyalata miatt, ezért nemcsak a helyiek, de az egész világ rajong érte.

0106

Más delfineknél is előfordul néha, hogy hasuk rózsaszínű, de Pinky egész teste ebben az árnyalatban pompázik. A szakemberek vitatkoznak arról, mi okozhatja a delfin színezetét, egyelőre még nem sikerült megfejteniük a titkát. Egyesek szerint egy  amazonasi folyami delfinről lehet szó, akik természetesen rózsaszín árnyalatúak, de ezt a teóriát sokan nem fogadják el.

0105

A leghihetőbb magyarázat az lehet, hogy Pinky egy albínó palackorrú delfin, és azért látszik rózsaszínnek, mert erei kitágulnak mozgás közben vagy amikor felmelegszik, tehát a színét csupán a vékony bőre alatt áramló vér okozza. Ez ahhoz hasonló, mint mikor mi emberek elpirulunk, vagy kimelegedünk. Bármi is a magyarázat, Pinky igazán különleges példánya fajának, a jövőben pedig az is lehet, hogy delfinborjút hoz a világra, a szemtanúk szerint ugyanis látták őt párzani.

Forrás: origo.hu, wafb.com