Milly, az imádnivaló kis kenguru első lépései

0
3 485 megtekintés
A hat hónapos Milly (képen), aki Chris Barns (jobbra) ujjait szorongatja
Swing Szerelem Szulák
Hihetetlen pillanat, a baba kenguru először áll lábra, köszönhetően megmentőjének Chris Barns-nak, aki úgy viselkedik, mintha az anyja lenne. Hat hete magán hordozza és virraszt éjszakánként, hogy etetni tudja.

Milly, az elárvult hat hónapos kis kenguru, most először állt lábra, tette meg első kísérleti lépéseit gondozója kezébe kapaszkodva. A kis kenguruk alapvető ösztöne, hogy követik a mamájukat, aki körben mozogva mutatja és tanítja meg nekik, hogy kell stabilan megállni a két lábukon és hogyan kell szökdécselni. Ami a videón látható, az pontosan ugyanaz, mint amit a vadonban tenne az anyukájával.

http://www.youtube.com/watch?v=cOSto0PuTtA

Chris ’Brolga’ Barns, a BBC dokumentum filmjének sztárja, a The Kangaroo Sanctuary-Alice Springs gondozója, az elmúlt hat hétben folyamatosan magán hordta Milly-t és éjszakánként virrasztott, hiszen a kicsinek pár óránként ennie kellett.
Milly édesanyját elütötte egy autó a kenguru mentőközpont közelében, de a csöpséget élve találta meg az erszényében egy járókelő. Minden kenguru különböző tempóban fejlődik, de az első nyolc-kilenc hónapban folyamatos odafigyelésre van szükségük, így ilyenkor valakinek pótolni kell az anya hiányát. Chris szerint Milly jól fejlődik, négy óránként eszik, még mindig üvegből, Chris továbbra is felkel hozzá és rajta kívül öt másik tinédzsert is megetet éjszakánként. A kis kenguruk nagyon szeretik, amikor sétál, ugrálnak utána és ha hívja őket, visszajönnek, mint ha az anyjuk lenne.

Chris elmondta, hogy folyamatosan próbálják felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ha halott állatot látnak az úton, mindenképpen álljanak félre és nézzék meg, hogy az erszényében van e kölyök vagy sem, mert egy kenguru erszénye, mint a fenti példából is látszik, olyan erős, hogy akár egy autós ütközésnek is ellenállhat. Ha a kölyök túléli, még  akár három napig életben maradhat és ha valaki nem menti meg, akkor rettenetes kínok között éhen hal. Ha élő kölyköt találunk, ki kell húzni az erszényből és magunkhoz közel tartani, lehetőleg párnában vagy ingben, hogy melegen és kényelmesen legyen. Utána pedig megkeresni a legközelebbi állatorvost, vagy vadmentő állomást.

Forrás: Daily Mail