Mennyi vizet igyon a kutyánk?

0
623 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Víz nélkül nincs élet. Az emberi test 63%-a, a bolygó 75%-a és a felnőtt kutya testének 60%-a víz. Csodálatos módon a kutya teste elveszítheti minden zsírtartalmát és fehérje tartalmának túlnyomó részét, és továbbra is életben marad. De csupán 10% vízveszteség szükséges ahhoz, hogy a kutya elkezdjen komoly egészségügyi következményeket tapasztalni.

Egy forró, alacsony páratartalmú napon, a kutya pár óra leforgása alatt kiszáradhat. Annyira lényeges, hogy a kutya hozzáférjen friss vízhez, hogy az állatvédő szervezet számos államban bűncselekménynek nyilvánította az állatok megfelelő vízmennyiség nélküli tartását. Nincsenek szigorú szabályok arra, hogy mennyi vizet igényel egy kutya, de van néhány tényező amit ugyanolyan mértékben figyelembe kell venni, mint az állatorvos tanácsait.

A kutya súlyának, mozgásának mértékének, annak, hogy nedves vagy száraz tápot fogyaszt és a lehetséges egészségi állapotának, egyaránt szerepe van a szükséges vízbevitel meghatározásában. Egy állatorvos azt tanácsolná, hogy egy egészséges kutyának mindig annyi friss víz kell álljon rendékezésére, amennyit csak akar. És pszichológiailag a kutyának legalább 20-25 ml vizet kellene innia naponta testsúlya minden egyes fél kilójának megfelelően. Ha a kutya egy kicsit több vizet iszik a nap folyamán, bármilyen okból kifolyólag, ez jó dolog. De ha a kutya nem fogyaszt elegendő mennyiségű vizet, pusztító hatást gyakorolhat a házi kedvenc egészségére.

Forras: Haziallat.hu