Megvannak a jászapáti gólyagyilkosok

0
423 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az állat tetemét a jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola udvarán találták meg. Egy magánkézben lévő vadaspark százezer forintot ajánlott fel, Jászapáti fideszes képviselője, Pócs János pedig szintén ennyit adna annak, aki elvezet azokhoz, akik hidegvérrel és brutális módszerekkel végezték ki a gólyát.

Az állatorvosi vizsgálatok után a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség természetkárosítás bűntett és állatkínzás vétség miatt ismeretlen tettesek ellen eljárást indított. Egyetlen nap alatt azonosították, majd gyanúsítottként kihallgattak két 15 éves fiút, akik végül elismerték a madár brutális meggyilkolását.

A gólya tetemét megtaláló Mihályi István már többször látta a gólyát táplálékért kutatni az iskola udvarán, állítása szerint a madarat mindig próbálták elzavarni, most valószínűleg nem volt szerencséje, nem tudott már elrepülni.

“Amilyen helyzetben vasárnap délután láttam, sajnos nagyon elképzelhető hogy miután eltörték a lábát, többször belerúgtak, végül pedig a fejét valamivel átszúrták, majd bele is rúghattak, mintha focilabda volna. Több ezer kilométert megtett már a szegény madár, mikorra visszaért költőhelyére – mesélte a Szoljon.hu-nak. – Párja már valószínűleg a tojásokon költött, de a barbár támadás ellen nem volt mit tennie.”

A gólya fokozottan védett madár, elpusztítása bűncselekmény.

Forrás: hvg.hu