Megszólalt a 20 évvel ezelőtti farkastámadás áldozata a pécsi ügyben

0
493 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Ezrek követelik a pécsi állatkert igazgatójának lemondását, aki vasárnap kilőtte az állatkertből megszökött farkast. 1995-ben szintén a pécsi állatkertben történt meg az az eset, mikor egy kifutójából elszabadult farkas több embert is megsebesített, valamint egy idős hölgy életét vesztette.

A most 23 éves Rappai Soma csupán kisgyermek volt még. A Mecsekben kirándult családjával, a keresztanyja vigyázott rájuk. A fiú néhány méterre elmaradt a többiektől, a farkas pedig rátámadt.

“A keresztanyukám csak annyit hallott, hogy felordítok, és látta, hogy valami elkapott és a bokorba vonszol. Tiszta vér volt minden. Menteni akart és elkezdte az állat szemét nyomni” – mesélte a PécsMa.hu-nak Rappai Soma. – “Ezzel hatalmas fájdalmat okozhatott a farkasnak, a vadállat ezért el is engedett. Ekkor viszont őt harapta meg, szerencsére csak a lábán, mert várandós kismama volt.”

Akkoriban még nem tudtak mobiltelefonnal azonnali segítséget kérni, ezért futva rohantak a közeli TV-toronyhoz, ahol értesítették a mentőket. A fiú egy hétig volt kórházban, széttört az állkapcsa, a szeme mellett és a tarkóján azóta is viseli a brutális támadás nyomait, legutóbbi korrekciós műtétjét a közelmúltban végezték el.

“Valahogy erre lettem predesztinálva, és magam is szeretem az állatokat, sajnálom is a farkast, de Szatyor Miklós igazgatónak – ahogy olvastam a beszámolókat – nem nagyon volt más választása az adott körülmények között. Emberéletek megóvása volt a cél, ezért nem lehet őt meghurcolni” – mondta a fiatalember. “Húsz éve csak azt követően értesültek az emberek a szökésről, miután már két gyermeket megtámadott a farkas, most viszont egyből elkezdték keresni és egyből szóltak a hatóságoknak” – fejezte be Rappai Soma.

Forrás: pecsma.hu
Fotó: kids.nationalgeographic.com