Megszálltak egy walesi tengerparti nyaralóhelyet a kasmírkecskék és boldogan üdülnek

0
2 295 megtekintés
Kép: CNN
Swing Szerelem Szulák
Kasmírkecskék szálltak meg egy walesi tengerparti nyaralóhelyet, miután a várost a koronavírus-járvány miatt lezárták és az utcái elnéptelenedtek. A kecskék a közeli fennsíkon szoktak legelészni, ám most bemerészkedtek Llandudnóba, és az elmúlt napokat a kertekben és a virágágyások között ugrándozva töltötték.

Mint sok más országban, Nagy-Britanniában is szigorú intézkedéseket vezettek be a járvány terjedésének megelőzésére, bezárták az iskolákat, és a hatóságok azt kérték, hogy mindenki maradjon otthon.

A Wales északi részén fekvő Llandudno természetellenesen csöndes utcáin a kecskék zavartalanul mászkálhatnak. És mászkálnak is, sőt legelnek, kerítést másznak, csoportosan zavarognak az utcán, szóval kecskeszerűen viselkednek. Imádjuk őket:

Kép: usnews.com

Egy helyi tanácsnok, Carol Marubbi szerint a kecskék általában nem térnek be a településre, csak ha nagyon rossz az idő, de most úgy gondolja,az állatok is észrevették, hogy valami szokatlan dolog történik, mert eltűntek az emberek.

Kép: Christopher Furlong/Getty Images

“Szerintem egy kicsit magányosnak érezhették magukat, ezért lejöttek a városba körülnézni”

– magyarázta.

Kép: standard.co.uk

A kasmírkecskék Viktória királynő kora óta élnek a Llandudno melletti Great Orme-hegyfokon. Akkoriban vált népszerűvé ez a kecskefaj Nagy-Britanniában, mivel puha szőrükből készült a kasmírgyapjú.

Kép: Gulf Tiday
Kép: usnews.com
Kép: standard.co.uk

Marubbi elmondta, hogy a mintegy 150 példányból álló kecskenyáj afféle helyi látványosság, sok helybeli azt sem bánja, ha a sövényét is megrágcsálják.

“Nagy rajongójuk vagyok. Szeretem őket, mert igazi karakterek”

– tette hozzá a tanácsnok.

Kép:. REUTERS/Carl Recine –

Mi teljesen megértjük, hatalmas formák.

MTI