Megölte párját az indianapolisi nőstény oroszlán

0
5 214 megtekintés
Nyack, nem sokkal a halála előtt - Kép: Nyack
Swing Szerelem Szulák
Egy nőstényoroszlán megölte társát, három kölykének apját az amerikai Indianapolis állatkertjében. A Zuri nevű nőstény hétfő reggel, nyitás előtt harapta át 10 éves párja, a Nyack nevű hím oroszlán nyakát.

A támadáskor a kifutóhoz siető állatgondozók megpróbálták szétválasztani az oroszlánokat, de a nőstény csak azután engedte el áldozatát, hogy az már nem mozdult. A boncolás szerint a hím oroszlán nyaki sérülés okozta fulladásba halt bele.

Az állatkert értetlenül áll a történtek előtt, a személyzet soha nem tapasztalt szokatlan agresszivitást a két oroszlán között, sérülés okozta sebeket sem láttak rajtuk soha.

Our Zoo family is sad to announce that 10-yr-old male African lion Nyack has died. Earlier this week he was injured…

Közzétette: Indianapolis Zoo – 2018. október 19., péntek

 

A pár 2015 óta élt együtt, azóta három közös utódjuk született. Az állatkert kivizsgálja a szokatlan „gyilkosság” körülményeit.

A BBC által megkérdezett szakértők szerint

döbbenetes és példátlan, hogy egy nőstény oroszlán megöljön egy hímet.

„Már láttunk példát nőstények hímek általi megölésére vagy arra, hogy egy falka nőstény elűzött hímeket, de még soha nem hallottunk olyanról, hogy egy nőstény megöljön egy hímet” – mondta Craig Packer, a Minnesota Egyetem oroszlánkutató központjának professzora.

Forrás: MTI