Megmérgezték Namíbia kedvenc oroszlánjait

0
595 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A kimúlt állatok az „öt muskétás” néven emlegetett oroszlánok közé tartoztak, amelyekkel 18 hónapon át forgattak egy dokumentumfilmet arról, hogyan élik túl ezek a ragadozók az olyan kemény életkörülményeket is, mint amilyen a namíbiai sivatagban tapasztalható. A Vanishing Kings című, egyórás HD dokumentumfilmet a Will és Liane Steenkamp házaspár írta és rendezte, a produkciót 2015 júliusában mutatták be.

A környezetvédelmi tárca közleményében arra utalt, hogy az oroszlánokat feldühödött falusiak mérgezhették meg, mivel a ragadozók a Windhoektől 280 kilométerre fekvő Kunene környékén a lábasjószágokat pusztították. A három állat megégett testét vadőrök találták meg. A minisztérium átadta az ügyet a helyi rendőrségnek, hogy indítson nyomozást a védett állatok törvénytelen megölése miatt.

A négyéves oroszlánok nagyon népszerűek voltak az odalátogató turisták körében, mivel cseppet sem tartottak az emberek közelségétől. Műholdas nyomkövetővel ellátott nyakörveik szintén elégtek, a tettesek nyilván így akarták eltüntetni a bizonyítékot – mondta el Flip Stander, a namíbiai sivatagi oroszlán megőrzési projekt alapítója, aki tavaly együtt dolgozott a filmesekkel.

Forrás: MTI, 444.hu