Megmentették Dr. Bubót – videó

0
4 354 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálathoz két nappal ezelőtt, a nagy viharban futott be a segítségkérés egy bajba jutott bagolyról a Margitszigeten. Természetesen, egy rét közepén álló, magányos fát kellett keresni.

A július 10-ei nagy vihar Dr. Bubónak sem okozott valami jó éjszakát. A Fióka és Madármentéstől érkezett a segítségkérés a két viharzóna között, Dr. Bubó, egy magányosán álló fán, 8-10 méter magasban, a szárnyába akadt kötélen lógott.

A Kutató-Mentőknek versenyt kellett futniuk az idővel, le kellett szedniük az ijedt, csuromvizes állatot, mielőtt újra lecsap a vihar. Számunkra sem volt veszélytelen a küldetés, hiszen villámlásban nem kifejezetten biztonságos magányosan álló fa közelében tartózkodni. A helyszín megtalálásához kaptak GPS koordinátát és a bejelentő a fát is lefotózta, így hamar megtalálták a sérült madarat. Először, nagyon óvatosan, el kellett vágni a baglyot tartó zsinórt, vigyázva, ha az állat megijedne és rúgkapálni kezdne, nehogy leessen, majd egy hegymászó zsákba helyezni és leengedni a fáról.

Bagolykoma, hála a fiúknak, megmenekült. Most a  fioka es madarmentes gondos kezei között gyógyul. A kutatomentok a Facebook oldalukon osztották meg a történetet és élő videóban lehetett nyomon követni a mentés minden pillanatát.

“Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindent megteszünk az állatokért, ha időnk és elfoglaltságunk engedi, mert minden élet számít! Alapvetően szolgálatunk emberi életek megmentésére specializálódott, de szívesen nyújtunk segítő kezet azoknak az állatoknak, akiknek gyakorlatilag nincs esélye az életben maradásra. Ezek egyedi esetek, különleges eszközöket és felkészültséget igényelnek. Hiszünk benne, hogy nekünk ezen speciális területen van helyünk az állatmentésben és bízunk benne, hogy szép lassan ennek a nagy családnak a tagja lehetünk mi is. Állatot menteni csak komoly felkészültséggel és alázattal lehet, mert különben félre ért minket és a halálba kergethetjük a megriadt lelket.”

Forrás: facebook.com/kutatomentok