Meglógott kicsit sétálni a Koppenhágai Állatkert óriáspandája

0
803 megtekintés
Az egy kis magánsétát tevő Hszing Er, a Koppenhágai Állatkert hím óriáspandája - Kép: Associated Press
Swing Szerelem Szulák
Kiszökött kifutójából hétfő kora reggel a Koppenhágai Állatkert egyik óriáspandája és kószált egy kicsit a park területén, míg végül a gondozóknak sikerült befogniuk. Az incidens még nyitás előtt történt.

A hétéves Hszing Er az intézmény 160 millió dán koronából (7,3 milliárd forint) épült új Pandaházából szökött meg. A hím állat, amely tavaly érkezett az állatkertbe, egy nősténnyel, Mao Szunnal osztozik a szálláson. A biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint Hszing Er

felkapaszkodott egy elektromos vezetékekkel teli fémpóznára és onnan mászott át a kertbe.

Az állatkert szóvivője, Bengt Holst elmondta, hogy megerősítik a Pandaház körüli területet, hogy ilyen eset többé ne fordulhasson elő. Hozzátette, hogy a park dolgozói gyorsan és hatékonyan reagáltak. Az állatot elkábították és visszavitték az elkerített területre.

A délnyugat-kínai Csengtuból érkezett pandák számára kialakított házat 2019 áprilisában adták át. Peking diplomáciai ajándékként ad kölcsön óriáspandákat külföldi állatkerteknek. A 15 éves kölcsön ideje alatt született bocsok mindegyike Kína tulajdonát képezi.

MTI