Meglépett az ohiói állatkert vörös pandája és semmi kedve nem volt visszamenni

0
637 megtekintés
Kora kisasszony szökésben a fa tetején - Fotó: Columbus Zoo and Aquarium - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Elég nehéz napokon vannak túl az ohiói Columbus Zoo and Aquarium munkatársai. Múlthét kedden ugyanis, Kora, a vörös panda gondolt egyet és lelépett kicsit világot látni. Mintegy két nap múlva ugyan előkerült – szerencsére az állatkertből nem jutott ki – de esze ágában sem volt visszamenni az otthonát képező kifutóba – szúrta ki a 24.hu

A huncut szökevényt, két látogató vette észre csütörtökön, amint az orrszarvúaknál tesz-vesz egy fa tetején. Nos, mindenki örült, hogy Kora előkerült, csak az érintett nem. Amint megpróbáltak érte felmászni, azonnal feljebb tornászta magát fán. Hozták a kedvenc csemegéit, de rá se hederített. A dolgozók végső kétségbeesésünkben odahozták a kölykeit, hátha az anyai szív kerekedik felül. Nos, a panda hölgy, kölykei láttán és hallatán ugyan le nem jött, de legalább nem mászott tovább felfelé a fán.

Mivel az állatkert munkatársai tartottak a közeledő vihartól, úgy döntöttek, hogy elkábítják a kisasszonyt, aki végül 10 méter magasságból egy hálóra zuhant. Ezt követően rögtön kezelésbe vette az orvosi csapat, akik megállapították, hogy az esetet egy karcolás nélkül megúszta.

RED PANDA UPDATE: We continue to look for female red panda, Kora, who was discovered missing from her habitat Wednesday…

Опубликовано Columbus Zoo and Aquarium Четверг, 23 июля 2020 г.

Mostanra, kölykeivel együtt visszatért a megszokott helyére, de senki nem lehet nyugodt a parkban afelől, hogy Kora nem indul útnak ismét, amint lehetősége nyílik rá.