Meg van mi okozta Zara, a kecskeméti szurikáta halálát

0
691 megtekintés
FOTÓ: UJVÁRI SÁNDOR, MTI
Swing Szerelem Szulák
Zara halálát aortaszakadás okozta, újraélesztéssel sem tudták megmenteni az életét. Közben a fél ország a Kecskeméti Vadaskert kis szurikátáját gyászolja, Zara akkor halt meg, mikor megharapta az őt bottal piszkáló iskolás fiút, aki erre a földhöz vágta. 

A vadaskert igazgatója, Tokovics Tamás a Borsnak nyilatkozott az ügy kapcsán, melyben további részletek is kiderültek, a szomorú ügy kapcsán – írja az nlcafe.hu.

A szájából és az orrából is dőlt a vér, szívmasszázzsal és légbefújással megpróbáltam újraéleszteni, de hiába. A boncolásból kiderült, hogy két utódot várt, a halálát pedig aortarepedés okozta. Az általános iskolai osztályt kísérő tanárok és szülők elnézést kértek, de leírhatatlanul elkeserít, hogy a fiú nem is simogatni akarta a harapás előtt, hanem bottal piszkálta.

A fiút, aki Zara halálát okozta, azóta rengetegen támadják az interneten. Tokovics a béke hangját üti meg ezzel kapcsolatban: „Értetlenül állok a történtek előtt, de arra kérek mindenkit, ne kezdjünk bűnbakot keresni, hiszen azzal már nem tudjuk meg nem történtté tenni a tragédiát! De kezdjünk apró lépé­sekkel egy olyan világot építeni, ahol ilyen dolgok nem történhetnek meg, ahol figyelünk a természetre, egymásra, és a közöttünk lévő harmóniára.