Még nem tudni, hogy teljesen felépül-e az a kutya, akit az utolsó pillanatban mentettek ki egy felforrósodott autóból

0
5 330 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Úgy tűnik, tényleg nem lehet elégszer elmondani, hogy soha ne hagyjunk gyereket, állatot tűző napon parkoló autóban, még lehúzott ablakkal sem. Nem hogy egy műanyag szállítódobozban, hermetikusan lezárva. 

Ugyanis, kis híján meghalt az a kutya, akit a Hortobágyi Madárkórház dolgozói mentettek ki, a Vásártér környékén szombat délután, egy parkolóban hagyott felforrósodott autóból.

A kutyát egy műanyag szállítódobozban hagyták a kocsiban, a melegtől szenvedő kutya a dobozból valahogy még kiküzdötte magát, de az autóban sem jutott frissebb levegőhöz és onnan már nem tudott kijutni sem. Szerencséjére azonban, így fel tudta hívni magára a látogatók figyelmét. Mire valaki értesítette a madárkórházat és a rendőrséget, a hősokkot kapott kutya már hányt, és elvesztette az eszméletét.

A szakemberek szerint, több mint másfél órát szenvedhetett. Mikor rátaláltak, már csak magatehetetlenül feküdt, valószínűleg perceken belül el is pusztult volna.

Mivel az autó tulajdonosa nem került elő, az ablakot betörték, és a kutyát a Madárkórház műtőjébe szállították, ahol elkezdték a hűtését.

Állapota aggasztóan válságos volt. A hősokktól elvesztette az eszméletét, nem reagált semmilyen ingerre. Pár pillanatra a légzése is megállt, pupillái kitágultak… Azt hittük, elveszítettük… Majd újra vett levegőt… Fellélegeztünk… Mintegy két óra hossza után elkezdett pislogni, de még mindig nem tudott megmozdulni.

-írták a kórház dolgozói a Facebookon. A sokktól a kutya agyi károsodásokat is szenvedett, hőháztartása felborult. Testhőmérséklete folyamatosan ingadozott: hol a kritikus alá-, hol fölé ment. Belszerveit szintén megviselte a meleg és az oxigénhiány.

Éjjelre stabilizálódott csak az állapota, reggelre pedig testhőmérsékletének ingadozása is megszűnt, egyenlőre stabil az állapota. Azt viszont nem tudni, hogy milyen maradandó agyi károsodásokat szenvedett még, de elképzelhető, hogy felépülve sem lesz már soha a régi.

A rendőrök azóta megtalálták a tulajdonost, eljárás indult ellene.

A kutya viszont láthatóan nem adja fel, hétfő reggelre (2018.04.30), ugyan még nagyon gyengécskén, de lábra állt.

 

Állapotjelentés:Még nagyon gyengék vagyunk, de sikerült lábraállnunk… ?A kutyusról bővebben: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1702197803194053&id=238433509570497

Közzétette: Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány – 2018. április 30.

Figyelem, ne hagyjunk élő állatot őrizetlenül autóba zárva!Tegnap délután megrázó esettel szembesültünk. Látogatóinktól…

Közzétette: Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány – 2018. április 29.