Még csak kölykök, de már most szorgosan képzik a magyar rendőrkutyák utódjait

0
394 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

TJ, Tessa, Tea, Tiara, Tico, Troy, Toxin és Tywin malinois fajtájú kutya, a tapasztatlatok szerint ők jobban bírják a szélsőséges körülményeket, mint a német juhászkutyák. Jobb a szimatuk, gyakran kerülnek ki közülük kiemelkedő tehetségű rendőrkutyák. A szülők kiválasztásánál az volt az egyik legfontosabb szempont, hogy rendkívül jó vérvonallal rendelkezzenek.

081

Roni, az anya egy román tenyésztőtől érkezett, felmenői átlagosan tíz kiskutyát hoztak a világra, akik a holland rendőrség kiemelkedő tagjai voltak. Ron, az apa felmenői egy robbanószer-kereső kutyákat tenyésztő norvég cégtől származnak, mindkét szülő 2012 őszén, mindössze három hónaposan került a BRFK kutyatelepére. Mindketten kábítószer-keresők, Ron pedig még nyomkövetőként is kiválóan vizsgázott.

082

Az ifjú kölyköknek már születésük előtt kialakítottak egy játszó-gyakorló szobát, ahol azonnal megkezdhették korai fejlesztésüket. A trénerek célja az, hogy a kicsik megszokják a nagyvárosi környezetet, és a nehezített körülmények között is kiválóan tudják használni érzékszerveiket. AZ ebeket a belvárosban, aluljárókban szoktatják a hangos zajokhoz, és minden egyes nap foglalkoznak velük. Már leülnek, fekszenek, tárgyakat jeleznek parancsszóra, hamarosan a nyomkövetés alapjait is elsajátítják.

Ritkaságnak számít, ha az alom mindegyik tagja alkalmas lesz a szolgálatra, általában öt-hat kutyus lesz megfelelő, de ez csak 10-12 hónapos korukban derül majd ki.

Forrás: hvg.hu
Fotók: police.hu / Sebestyén Jenő