Medvebocsokat mentettek egy fa tetejéről Tusnádfürdőn

0
943 megtekintés
Képünk illusztráció - barna medve bocsok - Kép: newsvideo.su
Swing Szerelem Szulák
Két bocsot menekítettek le, egy igen magas fa tetejéről Tusnádfürdőn. A mackók ijedtükben kapaszkodtak fel, miután anyjukat megtámadta egy másik medve, miközben a környéken bóklásztak. A mentést lélegzetvisszafojtva figyelték a helyiek, a bocsok szédítő magasságba menekültek – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Az eset a város belterületén történt, mire azonban a rendőrök megérkeztek, a medvecsata már véget ért. Miután az összecsapásban a támadó megölte az anyamedve három bocsa közül az egyiket, az valószínűleg sokkot kapva, elpusztult kölykét magához szorítva visszafutott az erdőbe. A másik kettő viszont ott maradt a fa tetején.

A mentési akcióban kis híján lezuhantak a körülbelül 3 hónapos bocsok, csakúgy, mint az a férfi, aki a segítségükre sietett. A fa tetején lévő ágak ugyanis elszáradtak és könnyen törtek, ráadásul mentés közben az egyik bocs új megijedt, hogy magával rántva testvérét és majdnem megmentőjét is, több métert zuhantak, de egy alsóbb ág útját állta a katasztrófának. Végül sikerült őket lehozni, és egy állatgondozó központba szállították a két árvát. Mivel ahhoz még túl fiatalok, hogy gondoskodni tudjanak magukról, egy ideig még ott is maradnak.