Másodszor is emberre támadt a kutya, akit megmentettek az altatástól

0
359 megtekintés
Cézár, a megfigyelés alatt álló makói kutya. Fotó:DM
Swing Szerelem Szulák

Az első támadás Makón, szilveszter éjszakáján történt, Cézár ekkor egy földön fekvő részeg ember arcát és fülét harapta meg, az eset után úgy volt, hogy elaltatják. A makói állatvédők és az országos állatvédőrség közbenjárásával a kutya újabb esélyt kapott, gazdit kerestek neki, végül Juhász Gyula vette magához.

A delmagyar.hu felkereste az állatvédőrséget, hogy mondják el véleményüket az ügyről. Szerintük emberi mulasztás áll a baleset hátterében, ugyanis a szerződésben, amit a kutya örökbefogadásánál kötöttek egyértelműen az áll, hogy idegenek közé csak szájkosárban vihető a kutya. Mivel Cézár harci kutya, kölönös bánásmóddal és extra figyelemmel kellett volna őt kezelni.

“Bence az anyukájával, a nevelőapjával és a kistestvérével járt nálam vasárnap délután. Bence a jármű előtt guggolt, a kutya vele szemben volt. Mi, felnőttek, a kisfiú körül. Amikor Bence letenyerelt a földre, Cézár akkor ugrott neki, és leharapta a bal fülét. Nem volt a támadásnak semmi előzménye, még egy hangos szó sem” – mesélt a vasárnap történtekről Juhász Gyula.

A férfit most már csak az érdekli, hogy a kisfiú felépüljön, véleménye szerint tényleg az lenne a legjobb, ha a kutyát elaltatnák.

Forrás: index.hu, delmagyar.hu