Már megásta a sírgödröt az évek óta embertelen körülmények között tartott kutyájának

0
239 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A történetet Kovács Kata osztotta meg Facebook-oldalán, szavait változtatás nélkül közöljük.

“4 évvel ezelőtt volt neve, Kántornak hívták. Egy ideig volt szabadsága, láthatta a külvilágot. 2-3 évvel ezelőtt viszont be lett zárva egy pár négyzetméteres sarokba, lomokkal, hulladékkal zárták őt el a világtól. A nevét is elveszítette, “az ordas” maradt neki mindössze…

Tegnapra kapott valami újat. Egy gödröt, amit sírként szántak neki. Mert agresszív lett, beleőrült a bezártságba, az ingerszegény életébe, hiszen az utcára is csak a pala törött részein tudott kikukucskálni. Évek óta így élt az ordas, aki valaha Kántor volt…

06

Egy nap haladékot kaptunk, hogy elhozzuk, ha nem, jöhet a golyó. A sír már készen állt, mindössze pár méterre tőle. Tegnap óta bármikor kinézett a lyukakon, azt a gödröt látta… Támadott, ugatott, nem akart a kerítés közelébe sem engedni minket. Viszont amikor eltávolodtunk, szívet tépő nyüszítős ugatásba csapott át, mintha érezte volna, hogy mi vagyunk az utolsó esélye az életre.

04

Az első adag nyugtató nem hatott. A második adagtól is csak kicsit halkabban ugatott. Így kibontottunk neki egy lyukat, ahol a menekülés reményében a fejét kidugva sikerült rátenni két befogóbotot, amivel harcok árán ugyan, de be tudtuk tenni a boxba, hogy elindulhasson egy új élet felé.

010

Pár napos felmérés, szakértői véleményezés és szükség szerint rehabilitáció után ideiglenes és gazdikereső lesz. Kántor 4 éves, különleges bundájú, gyönyörű szemű, sokat szenvedett kan kutyus.”