Már lehet szavazni a Fővárosi Állatkert oranguán bébijének nevére

0
1 559 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Kedd éjfélig lehet szavazni a másfél hetes orangután kölyök nevére. Az apróság kisfiúnak bizonyult, és egy kis szerencsével már látni is lehet, bár garantálni ezt még nem tudjuk, olyan szorosan bújik anyukájához.

Augusztus 5-én, szerdán reggelre született meg Állatkert legifjabb orangutánja. Az első napokban az orangoknak otthont adó állatház átmenetileg zárva volt, de a közönség persze akkor sem maradt orangután nélkül, hiszen a csapat többi tagja sok időt töltött a kifutóban, ahol természetesen jól lehetett látni őket.
Mostanra már újra megnyitott az Emberszabású Majmok Házának nézőterét , ráadásul Lia, az anyaállat a kölyökkel együtt a kifutóra is ki szokott menni, így egy kis szerencsével akár már az orang gyereket is láthatja a nagyközönség. Ezt azonban most még nem lehet garantálni, hiszen az anyukájába csimpaszkodó gyerek hol jobban, hol kevésbé látszik, attól függően, hogy az anya mit csinál, merre jár és milyen testhelyzetet vesz fel éppen.

A gondozóknak viszont mostanra már kétséget kizáróan sikerült kifigyelniük, hogy a jövevény kisfiú, így eljött az ideje, hogy nevet keressünk neki. Többen javasoltak neveket, ezek előzsűrizése után végül három név maradt a „kalapban”, ezekre lehet most szavazni:

Szavazzatok a kisorangután nevére!
Most már biztos: fiú az augusztus 5-én született orangutánkölyök. Így eljött az ideje, hogy nevet is kapjon. A három választható névre kedd éjfélig szavazhattok Állatkertünk honlapján, az eredményt szerdán tesszük majd közzé.
Forrás: Fővárosi Állatkert