Majom ölt meg egy csecsemőt az indiai Agrában

0
2 422 megtekintés
Rhesusmakákó az agrai erődben, India - Kép: flickr.com
Swing Szerelem Szulák

Majom ölt meg egy tizenkét napos csecsemőt az észak-indiai Agrában.A kisfiút otthon szoptatta az édesanyja, amikor az állat egyszer csak megjelent, kikapta a csecsemőt a nő kezéből, majd eliramodott vele – írja a BBC hírportálja.

A majom megharapta a gyerek fejét, majd miután a botokkal és kövekkel felfegyverzett helyiek üldözőbe vették az állatot, az egyik szomszédos ház tetejére dobta a súlyosan megsebzett csecsemőt.

A kisfiút kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe. A helyiek szerint a majomtámadások egyre gyakoribbá válnak a környéken. A csecsemő nagybátyja, Dhirendra Kumar a BBC-nek nyilatkozva elmondta, a családot összetörte a tragédia.
“Túl sok majom van a környéken. Félelemben élünk. Rengetegszer kértünk segítséget a kormányzattól, de soha nem tettek semmit” – mondta a férfi, hozzátéve, hogy a gyerek édesanyja túlságosan zaklatott ahhoz, hogy beszéljen.

A térségben gyakoriak a majomtámadások

A Tádzs Mahalnak otthont adó Agrában két hónappal ezelőtt ugyancsak egy kisgyereket támadtak meg a majmok. A gyermek kórházban lábadozik. Májusban pedig két turistára támadtak majmok a Tádzs Mahalnál.

“Élelmet keresnek, de közben elragadnak mindenfélét és támadnak is” – mondta egy helyi természetvédő aktivista, aki szerint

a majmok sokkal agresszívabbá válnak, mivel kiszorulnak a természetes élőhelyeikről a városok terjeszkedése miatt.

Forrás: MTI