Magyar vizsla mentette meg gazdáit a tűztől

0
248 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egy cigarettacsikk okozta a tüzet hajnalban a melbourne-i házban, ami a hátsó kertből hamar átterjedt a ház többi részére is. Victoria Pateman és Isaac Ferra, a kutya gazdái azt hitték, hogy az eb csak rosszalkodik, azért nem hagyja őket nyugton pihenni. Ahogy felfedezték, hogy otthonuk lángokban áll, azonnal értesítették a tűzoltókat és szerencsére egy karcolás nélkül megúszták a balesetet, hála kutyájuknak.

“Azt hittem, csak azért kaparja az ajtót, mert velünk akar aludni a puha ágyban,” meséli Victoria. “Hiába kiabáltam, hogy hagyja abba, ő csak azért is folytatta. Mikor kimentem megnézni, miért nyugtalankodik, éreztem a füstöt és észrevettem, hogy az egész terasz lángokban áll.”

Mivel a tűz az udvaron kezdődött, a lakásban lévő tűzjelző csak később jelzett, de addigra már sikerült megfékezni a lángokat és a tűzoltók is a helyszínre érkeztek.

“Sizlah egy darabig biztosan el lesz kényeztetve jutalomfalatokkal, hiszen megmentette az életünket. Most már tudom, ha a kutya jelez valamit, akkor azonnal intézkednem kell,” – mondta Isaac.

Forrás: heraldsun.com.au