Magyar találmány könnyítheti meg a kutyás gazdik életét

0
624 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Bárkivel előfordulhat, hogy kénytelen kutyával útnak indulni, de ilyenkor az ember nem szívesen hagyja a bolt előtt kikötve a kutyáját, érthető okokból. Ez az ötlet megoldást jelenthet erre a jelenségre, így nem kell aggódni azért, hogy a kutya megszökik, ellopják, vagy bármiféle bántódása esne.

A kutyaparkolók kialakítása lehet kennel, kikötőstég vagy fali kar az igényeknek és a kutya méreteinek megfelelően. Az “ebparkolók” védik az állatot az időjárástól és egy esetleges lopástól, teljesen állatbarát anyagból készülnek, kényelmesek és ultrahangos bolha- és kullancsriasztó működik bennük. A kutyaparkolóban ürülékgyűjtő zacskó is található, a gazdinak csak annyi a dolga, hogy ellenőrizze, kutyusa mindent tisztán hagyott-e, és ha nem, akkor rendet tegyen utána.

Schleer Tamás, a kutyaparkoló ötletgazdája szerint több bolthálózat is érdeklődik. Az ebparkolókat a felelős kutyatartást népszerűsítő Eb Ovo egyesülettel, a kutyabarathelyek.hu-val és egy kenneleket és kiegészítőket gyártó céggel együttműködve fejlesztették ki. Vasárnap az Eb ovo kutyapikniken, a Szabadság téren a kutyaparkolók személyesen is megtekinthetők, sőt, az esetleges továbbfejlesztéssel kapcsolatos javaslatokat is várják a gazdiktól.

Forrás: metropol.hu, doggieparking.com