Macskahírességek – Faith, a bámulatos megérzésű macska

0
3,336 megtekintés
Faith - Kép: thegreatcat.org
Swing Szerelem Szulák
Cikksorozatunk soron következő cirmosa, szintén egy háborús hős, aki elképesztő megérzésével és bátorságával méltán foglal helyet a titkon világunkat háttérből irányító, mancsos hírességek listáján.

Faith, 1936-ban kóbor macskaként London utcáit rótta, ez idő alatt többször is megfordult a Szent Pál-székesegyház közelében álló Szent Ágoston templom parókiáján. Mikor harmadjára is arra vitt az útja és ismét bekéredzkedett, Henry Ross atya végül megengedte neki, hogy ott maradjon.

Ne feledjétek: Játék!
Még egy kicsivel több, mint egy hétig (2018.04.25-ig), a világtörténelem néhány meghatározó cirmosának szentelünk egy sorozatot, amit nem csak azért lesz érdemes figyelemmel kísérni, hogy tudd, valójában kik is irányítják az emberiséget a háttérből, hanem azért is, mert a végén egy játékkal is jelentkezünk, aminek a megfejtéséhez a válaszokat ezekben a cikkekben találjátok.

A hálás cicus, bősz egérfogásba kezdett és minden vasárnap az atya lábán üldögélve hallgatta a szentmisét, a hívők legnagyobb örömére. Faith, még nem volt hosszú ideje a templom lakója, amikor egy fekete-fehér apróságnak adott életet, aki ránézésre egy picurka kis pandára hasonlított, így a keresztségben – nem meglepő módon – a Panda nevet kapta.

Faith – Kép: Purr ‘n’ Fur

1940. augusztusának végén, Faith, egy napon, teljeséggel megmagyarázhatatlan okból, az alagsori lejárathoz sétált és ott lecövekelve kérte Ross atyát, hogy nyissa ki neki az ajtót. Amikor az atya teljesítette a kívánságot, Faith felkapta a kölykét és levonult vele az alagsorba. Ross atya többször megpróbálta felhozni a kölyköt, de Faith hajthatatlan volt, mindannyiszor visszavitte. Az atya végül belenyugodott a dologba.

Vajon honnan tudta, hogy le kell költöznie az alagsorba? Ez nagy valószínűséggel a macskák örök titka marad. Ami biztos, hogy 1940. szeptember 9-én lebombázták Londont, a Szent Ágoston templommal egyetemben. Faith és Panda sértetlenül és biztonságban vészelte át az eseményt az alagsorban, hála a macska bámulatos megérzésének.

Bátorságáért 1945. október 15-én a PDSA Ezüst medáljával tüntették ki. Egész Londonban ismerté vált, a mai napig a templom falán lóg a tiszteletére kihelyezett tábla a fotójával.

A macskahírességek korábbi részeit ITT és ITT találod.

– Cikksorozatunk támogatója a Prevital –

 

Forrás: thegreatcat.org