Luxusvillát kapott egy panda pár Indonéziában

0
1 327 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Új szintre emelte a kihalófélben lévő óriáspandák kényeztetését egy indonéz állatkert. A Taman Safari összesen több mint 4,5 millió dollárból épített egy minden elképzelhető luxussal felszerelt házat illetve kifutót legújabb szerzeményeinek, egy kínai pandapárnak – írja a Travel and Leisur.

A Cai Tao és Hu Chun névre hallgató óriáspanda pár a múlt héten érkezett az indonéz fővárosba, Jakartába repülővel. A régóta várt párost abban a reményben küldték az indonéz rezervátumba, hogy párosodni fognak. A Taman Safari külön nekik építette fel a “panda-mennyországot”, ami leginkább egy három szintes templomra emlékeztet – mondta Tony Sumampouw, az állatpark igazgatója.

A lenyűgöző palotában külső és belső játszótér, hálószoba, orvosi vizsgáló, sőt még lift is van. Egyáltalán nem rossz élőhely egy pandának, azt hiszem bárki boldog lenne vele – fogalmazott Yulius Suprihardo, az intézmény szóvivője.

A pandákra most egy harminc napos karantén vár, csak utána találkozhatnak velük a látogatók. Cai Tao és neje, Hu Chun egyébként mindketten hét évesek, és minden esély megvan arra, hogy hamarosan utóduk születik. Érkezésükről videó is készült:

Ma sajnos alig 1900 óriáspanda él természetes környezetében Kína Sichuan, Shaanxi és Gansu tartományaiban. Azt remélik, ha lassan is, de a fogságban tartott pandák utódai biztosítják a faj fennmaradását.

Forrás: travelo