Leragasztott dobozban hagyták az út szélén a kutyakölyköket Nagyszénáson

0
257 megtekintés
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Swing Szerelem Szulák

A bezárt dobozból még véletlenül sem tudtak a kölykök kimászni, nagy szerencséjük volt, hogy egy állatbarát időben rájuk talált. A kölykök túlélték, jól vannak, hárman már szerető gazdira is találtak, ketten pedig gyógypedagógiai feladatot látnak majd el egy fogyatékkal élők intézetében. A beol.hu cikkében közzétett levelet változatlanul közöljük.

“Nagyszénáson a tápbolt előtt egy leragasztott dobozban kidobtak öt, csupán pár hetes kiskutyát. Nem értették, mi történik velük, keresték a mamájukat. Összebújva szenderegtek, addig sem tudták, milyen nehéz helyzetbe kerültek. A kiskutyáknak sürgősen gazdit kerestünk: egy macskáknak fenntartott épület egyik helyiségében szállásoltuk el őket a felmentősereg érkezéséig.

A kicsik féltek, reszkettek, de mohón habzsolták az éppen kéznél lévő macskakonzervet. Mi pedig kétségbe voltunk esve: mit tegyünk? Állatmenhelyek nem fogadnak be kölyköket. Ekkor jött a képbe Chugyikné Bónus Gabriella, akinek a segítségével még aznap sikerült a kiskutyáknak (jó) helyet találni. Ezúton mondok köszönetet a segítségéért. A kiskutyák közül kettő gyógypedagógiai feladatot fog ellátni egy fogyatékkal élők intézetében.Nem győzöm azonban hangsúlyozni, hogy a kidobás nem megoldás. Ivartalanítani kell az anyakutyát vagy cicát, van oltás is, fogamzásgátló tabletta állatok részére, de hosszú távon legkifizetődőbb és legbiztonságosabb az ivartalanítás. Hímnemű állatoknak is javasolt. Egyszer kell csak kifizetni, de egy életre szól.

Az ivartalanított szuka nem tüzel, nem keresi az ellenkező neműek társaságát, nem szedik szét a kerítést és ezáltal a gazdi is sok bosszúságtól és gondtól szabadul meg. Többek közt az évente legalább kétszer megjelenő felesleges szaporulattól. A hímek sem akarnak utána folyton csavarogni, kevés kivételtől eltekintve, hiszen vannak megrögzött szökős kutyák is, ezt tudjuk.

Állatvédő egyesületet működtettünk éveken keresztül, több száz kutyát és macskát ivartalanítottunk. Adományok és támogatottság hiányában azonban az egyesületet megszüntettük, mert csak az állatok száma nőtt és az állatkórházi költségeket saját pénzből fizettük. Így maradt nekünk 25 cica és 5 kutya, akik már örökre a mieink maradnak. Évek alatt összeszoktunk, de többet nem tudunk bevállalni. Sem helyünk, sem anyagi lehetőségeink nem teszik ezt lehetővé.

Azt ajánlom mindenkinek, aki nem akar szaporulatot: ivartalaníttassa kedvencét. Csak egy apró műtét, és ébredés után folytatja az állat a rendes életvitelét. Sokan azzal érveltek: sajnálják. Kidobni nem? És akinek mégis megtörtént a baj, fényképezze le, és hirdesse meg a kicsiket. Ott a Facebook és a rengeteg hirdető oldal, pl. gazditkeresek.hu vagy az allatok.info, és még sorolhatnám. Ezek segítségével még Svédországba is sikerült egyesületünk működése idején kiskutyát örökbe adni.

A kidobás nem megoldás, hanem bűncselekmény, amiért (szemtanúkkal igazolva) bíróság elé is lehet citálni valakit.”

Ha számodra is fontos az állatok védelme, akkor dobj egy lájkot, és oszd meg a barátaiddal is!

Forrás: beol.hu